Αξίζει η μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου;

2018-09-26

Έχουμε ακούσει τον όρο «μικτή ασφάλιση» για το αυτοκίνητό μας. Τι ακριβώς είναι και ποιος είναι ο ρόλος της; Τι εννοούμε με τον όρο «απαλλαγή»;

Με την μικτή ασφάλιση, η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών του οχήματός μας από ενδεχόμενη σύγκρουση, ανατροπή, πρόσκρουση ή εκτροπή, ακόμα και αν είμαστε υπαίτιοι.

Απαλλαγή :

Όταν λέμε απαλλαγή σε μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, εννοούμε την συμμετοχή του ασφαλισμένου στην κάλυψη των υλικών ζημιών. Δηλαδή η ασφαλιστική εταιρεία, θα σας αποζημιώσει με το ποσό που υπερβαίνει την απαλλαγή. 

Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή σε αυτό το θέμα, γιατί μπορεί να είστε ευχαριστημένοι, με τα χαμηλά ασφάλιστρα που θα πληρώνετε, όμως σε περίπτωση ζημιάς, θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, γιατί η συμμετοχή της ασφαλιστικής θα είναι ελάχιστη έως μηδενική.


Εξαιρέσεις :

Για τη μικτή ασφάλιση υπάρχουν εξαιρέσεις στις οποίες παύει να ισχύει, όπως:
• Μεταφερόμενο φορτίο (σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας)
• Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών
• Τρομοκρατικές ενέργειες
• Οδήγηση από νέο οδηγό σε ηλικία που δεν έχει δηλωθεί στην ασφαλιστική
• Πρόθεση ασφαλισμένου

Η Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου είναι ένα πλήρες πακέτο καλύψεων!

Αξίζει σίγουρα να πληρώσετε κάτι παραπάνω σε ασφάλιστρα, για να προστατεύσετε εσάς, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την καλύτερη επένδυση σας, που είναι το αυτοκίνητο σας.

Σίγουρα κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε τροχαίο και ποτέ δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί σε μας. Να όμως που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά μικρά ή μεγάλα τροχαία ατυχήματα και αν κάποια στιγμή συμβεί και σε μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε.

Γι' αυτό λοιπόν δώστε μεγάλη προσοχή στην επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας, ώστε να είναι αξιόπιστη και φυσικά να πληρώνει άμεσα.

Διαβάστε μέχρι να κατανοήσετε πλήρως τις καλύψεις, τις εξαιρέσεις, την απαλλαγή, όπως και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας, προς την ασφαλιστική εταιρεία και προ πάντων τα ψιλά γράμματα.

Είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε τα παραπάνω πριν κάνουμε μια μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά είναι πολύ καλύτερο να είμαστε προσεκτικοί στην οδήγηση, ώστε αυτές οι γνώσεις «αχρείαστες να είναι».